Gebruikers

You are here:
← All Topics

In dit document leggen we uit hoe je een gebruiker kunt toevoegen aan de webshop. Het doel is dat de gebruiker kan inloggen met zijn email adres en zijn wachtwoord en vervolgens bestellingen kan plaatsen in het systeem.

Deze bestellingen worden dan opgenomen in verkooporders en achterliggend wordt er een mail gestuurd, zodat dit meteen kan worden opgevolgd door het bedrijf.

Om een gebruiker toe te voegen die gerelateerd is aan de klant ga je in het menu naar [ Relaties – Klanten ]. Dit is het overzicht van alle klanten en leveranciers die in het systeem aanwezig zijn. Om een gebruiker aan te maken die in naam van de klant gaat bestellen, zoekt u de klant op en klik er op om deze te openen.

relaties / klanten
Overzicht van klanten

Contactpersoon

Wanneer je een klant hebt geopend waarvoor je de gebruiker wilt gaan activeren. Zoek dan naar het gedeelte dat gaat over contactpersonen. Deze contactpersonen kunnen namelijk worden omgezet naar een gebruiker die de klant gaat vertegenwoordigen in het systeem. Maak een nieuw contactpersoon aan of zorg ervoor dat je de juiste contactpersoon hebt geopend.

Na het openen van de contactpersoon dien je deze te voorzien van een email adres. Dit is het zakelijke email adres (onder organisatie) waarmee de contactpersoon moet gaan inloggen.

Contactpersoon / organisatie
Organisatieblok bij contactpersonen

Klik nu op verzenden wachtwoord, dit maakt een wachtwoord aan en geeft deze in beeld. Kopieer dit wachtwoord en u bent klaar.

U kunt nu de persoon een mailtje sturen met daarin het gekopieerde wachtwoord. De gebruikersnaam is het email adres. Let op: het wachtwoord wordt niet automatisch gemaild.

De knop verzenden wachtwoord kan ook gebruikt worden om een wachtwoord te resetten voor een contactpersoon.

Webshop

De webshop zelf wordt ingericht door ons en samen met ons doorontwikkeld. Deze wordt door u als klant bekeken en getest. Om dit te doen krijgt u van ons een unieke url die u ook kunt opnemen op uw website. Op deze manier kunnen uw klanten gemakkelijk naar uw webshop.