Standaard applicaties

Wij verzorgen standaard applicaties, maar wat betekend dat nu eigenlijk? En wat betekend het voor u?
Standaard applicaties zijn oplossingen die gebruikt kunnen worden door veel bedrijven die behoefte hebben aan een dergelijke oplossing. Dit zijn applicaties die de volgende kenmerken hebben :

Kenmerken

1

Meeste stemmen gelden

Wanneer een applicatie als standaard applicatie wordt bestempeld is het meestal zo dat de functionaliteit gebaseerd is op wat de meeste gebruikers willen. Dit kan er voor zorgen dat de ingevulde wensen van de meeste gebruikers niet overeenkomen met uw wensen.
2

Out of the box

De applicatie is standard en snel inzetbaar. Installeren, configureren en u kunt ermee aan de slag. Dit betekend dus dat er vaak sprake is van een korte implementatie tijd.
3

Direct inzetbaar

U hoeft vaak voor het gebruiken van standaard software niet te wachten tot bepaalde functionaliteiten zijn ontwikkeld. Het product is compleet en heeft vaak bepaalde functionaliteit wel of niet.
4

Goedkoper

Doordat het breder in de markt geplaatst kan worden en er dus potentieel meer afnemers zijn voor het product is standaard software vaak goedkoper dan maatwerk software. De software hoeft maar 1 keer ontwikkeld te worden. Echter is er wel meer ontwikkeltijd nodig om een goede standaard te bepalen en de juiste richting.
5

Organisatorische verandering

Een risico die u niet moet vergeten is uw organisatie en uw processen binnen de organisatie. Komen de processen zoals jullie ze hebben ingericht ook wel terug in de standaard applicatie als zodanig of moet uw organisatie meebuigen met de software. Uw unieke manier van werken kan hiermee wel eens in het geding komen.
6

Selectie moeilijker

Het selectie traject voor de juiste standaard applicatie voor uw bedrijf is vaak een langdurig traject. Dit komt doordat u een applicatie wilt die het best past bij uw organisatie. “Perfect fit” is vaak moeilijk tot niet te vinden.